Kávéink
A Starbucksnál minden a minőségről szól. A kávé iránti szenvedélyünkkel csak a megosztás szeretete vetekszik.
Akár egyedül kávézol, akár vendégeket fogadsz, az otthoni kávézás pihentető, megnyugtató és lélekkeltő élmény lehet.
A sok lehetőség közül választhatsz, ezért nehéz lehet megtalálni a tökéletes poharat.
A Starbucks Roast™ Spektrum
Kávéinkat három pörkölési profil szerint osztályozzuk, így könnyen megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb ízt és intenzitást.
A könnyedebb testű és lágy Starbucks® Blonde Roast kávék gyengéden felébresztik az érzékeket az enyhe pörkölés árnyalataival.
Világos pörkölésű kávék
Selymes és kiegyensúlyozott, közepesen pörkölt kávéink tökéletesek minden kávészünethez.
Közepes pörkölésű kávék
A testesebb és merész kávék robusztus ízekkel és az intenzív pörkölés jellegzetes esszenciájával rendelkeznek.
Sötét pörkölésű kávék
Starbucks az otthonodban
Vidd haza kedvenceidet, hogy mindig a tökéletes csésze italt élvezhesd…
Pike Place
House Blend
Caffe Verona
Espresso Roast
Decaf Espresso Roast
French press
A French pressben történő kávékészítés megőrzi azokat az értékes természetes olajokat, amelyeket a papírfilter felszív, így a kávéból minden íz kinyerhető, az eredmény pedig sűrű és zamatos lesz.
1. Őrlés és adagolás
A French pressben durvára őrölt, tengeri sóra hasonlító állagú kávét használjon, és 30 ml vízhez 2 evőkanálnyi őrölt kávét számítson.
ÖTLET: Ne feledd, hogy a kávé olyan, mint a zöldség vagy a gyümölcs. Gyakran és kis mennyiségeket vásárolj belőle, hogy mindig a lehető legfrissebb kávét élvezhesd.
2. Adj hozzá forró vizet
Töltsd fel a French presst a tűzről épphogy levett forró vízzel. Ügyelj arra, hogy az összes őrlemény átitatódjon.
ÖTLET: Hogy kávéd a lehető legjobb legyen, szűrt vagy palackozott vizet használj.
3. Helyezd rá a tetőt és hagyd ázni
Tedd vissza a tetőt a French pressre, de ne nyomd le, és hagyd, hogy a kávé 4 percig ázzon.
4. Nyomd le és öntsd ki
Óvatosan nyomd le a tetőt, amíg az a Fench press aljára nem ér, és élvezd a kávét.Pour-over
A pour-overes kávékészítés csodálatosan egyszerű és könnyű módja annak, hogy egyetlen csészényi tiszta, teljes aromájú és testes kávéhoz juss.
1. Mérd ki és forrald fel
Mérd ki a kávékészítéshez használni kívánt mennyiségű vizet, adj hozzá még egy kicsit a filter kiöblítéséhez, aztán forrald fel.
2. Nedvesítsd be a filtert
Öblítsd át a papírfiltert egy kis forró vízzel, és öntsd ki az öblítővizet. Ezzel elérheted, hogy kávéd íze a lehető legtisztább legyen.
3. Adagolás és őrlés
Ezután mérd ki a kávét. Pour-over kávé készítéséhez papírfilterhez őrölt kávét használj. Ez viszonylag finom őrlésű, állaga a kristálycukoréra hasonlít. 30 ml vízhez 2 evőkanálnyi kávét számíts.
4. Öntsd rá és várj
A tűzről épphogy levett forró vízzel töltsd fel félig a szűrőedényt, hogy az őrlemény átitatódjon. Várj 10 másodpercet, és hagyd, hogy a kávé „virágozzon”. Így a kávé egyenletesen átnedvesedik, és megkezdődik ízének kialakulása.
5. Öntsd rá a többi vizet is, és élvezd a kávét
Lassan add hozzá a többi vizet is: körbe-körbe, kis körökben ráöntve, hogy elfedje az összes őrleményt. Azonnal fogyasztható.
ÖTLET: Hogy mindig ugyanolyan filteres kávét tudj készíteni, mérd az időt. Egy csésze elkészítésének hozzávetőleg 3 percig kell tartania.Jeges Pour-Over
A jeges pour-overrel könnyen és egyszerűen készíthetsz gazdag, a kávé összes zamatát tartalmazó jegeskávét, egyszerre egy kancsóval.
1. Előre nedvesítsd be a filtert
Öblítsd át a papírfiltert egy kis forró vízzel, és öntsd ki az öblítővizet. Ezzel elérheted, hogy kávéd íze a lehető legtisztább legyen.
2. Válaszd ki a megfelelő őrlésű kávét
Filteres kávé készítéséhez papírfilterhez őrölt kávét használj. Ez viszonylag finom őrlésű, állaga a kristálycukoréra hasonlít.
3. Mérd ki
A jeges pour-overt kétszer olyan erősre kell készíteni, mert jéggel van felhígítva, ezért 30 ml vízhez 4 evőkanálnyi kávét számíts.
4. Öntsd rá és várj
A tűzről épphogy levett forró vízzel töltsd fel félig a szűrőedényt, hogy az őrlemény átitatódjon. Várj 10 másodpercet, és hagyd, hogy a kávé „kivirágozzon”. Így a kávé egyenletesen átnedvesedik, és megkezdődik ízének kialakulása.
5. Öntsd rá a többi vizet is
Lassan add hozzá a többi vizet is: körbe-körbe, kis körökben ráöntve, hogy elfedje az összes őrleményt.
6. Adj hozzá jeget
Az elkészített kávét friss jégkockákra öntve hűtsd le, és azonnal tálald.
ÖTLET: A jeges pour-overt leggyakrabban afrikai kávékból készítik, mert azok kiváló lédús testtel és jellegzetes illatú, szikrázó citrus ízzel rendelkeznek.Automata kávéfőző
Automata kávéfőzővel kényelmesen lehet remek kávét készíteni. Megfelelő finomságúra őrölt kávéból és tiszta vízből a kávéfőzővel fantasztikus kávé főzhető.
1. Válaszd ki a megfelelő őrlésű kávét
Ha lapos az alsó szűrő, akkor közepesre őrölt kávét használj, amelynek állaga a tengeri sóéhoz hasonló. Kúpos kialakítású szűrők esetén finomabb őrlésű kávét használj, amelynek, állaga a kristálycukoréra hasonlít.
2. Mérd ki
30 ml vízhez 2 evőkanálnyi frissen őrölt kávét számíts.
3. Főzd le és élvezd
ÖTLET: A főzött kávé mindig frissen a legjobb, ezért mindig csak annyit főzz, amennyit mindjárt el is fogyasztasz. A kávé felmelegítésekor eltompulhatnak az ízek.